muurkas_01

Muurkas

Een muurkas is een praktische kweekkas, de muurkas past op plekken waar de standaard tuinkas mogelijk niet past. Het mooie aan een muurkas is dat u extra hoogte kunt maken en dat is prettig voor het kweken van bijvoorbeeld tomaten of andere klimplanten. Omdat elke situatie anders is, zijn onze muurkassen ten all tijden kassen die op aanvraag geproduceerd worden. Op voorhand is het belangrijk dat wij uw hoogtematen opmeten en dit doorgeven aan onze fabrikant. Vanaf dat moment wordt op muurkas besteld en wordt het glas specifiek bij uw benodigde maat gebruikt. Bij Buytenshuys leveren wij diverse soorten muurkassen, met slank tuinkas profiel maar ook met meer robuuste profielen zodat de muurkas een grotere overspanning kan maken. Onze maximale uitval vanaf de muur voor de muurkassen is 305 cm. Qua lengte kunnen wij per 73 cm segment blijven uitbreiden. Kiest voor een ACD tuinkas? Dan zijn de maten vast bepaald. Dit geldt ook voor de hoogtematen. Een ACD muurkas heeft ten alle tijden een vaste nokhoogte.

muurkas_02

Een muurkas van ACD of Janssens?

U bent op zoek naar een muurkas maar komt twee merken tegen, ACD en Janssens. Wat is nu het verschil tussen de muurkas van ACD en de muurkas van Janssens? Met name de standaard verschillen tussen de twee merken zijn kwaliteit en afwerking. ACD is een middenklas leverancier en Janssens levert muurkassen van de hoogste kwaliteit voor enkel glas muurkassen. Dit betekent dat de profielen van Janssens robuuster zijn en hierdoor een nog stevigere constructie wordt gebouwd met deze muurkas. Een ander voordeel aan de Janssens muurkas is dat de goothoogte hoger is dan bij ACD, de goothoogte van ACD 181 cm en bij Janssens 201 of hoger. Dit geeft uw klimplanten nog meer ruimte om te groeien maar het zorgt er ook voor dat u bij Janssens de deuren op elke zijde kan zetten, waarbij u bij de muurkas van ACD enkel de toegangsdeur op de zijwand kunt plaatsen.

muurkas_03

Voordelen van een muurkas

Wat voor een voordeel heeft het om een muurkas te plaatsen? Doordat de muurkas maar aan één zijde zonlicht vangt, kunt u, door de muurkas zo optimaal mogelijk te plaatsen, zoveel mogelijk zonlicht binnen uw muurkas krijgen. Het dak vlak van de muurkas is namelijk veel langer dan van een traditionele tuinkas. De ruimtelijkheid van een muurkas is een grote plus, doordat u nog meer hoogte kunt pakken, dit heeft tevens het voordeel dat klimplanten extra hoog kunnen worden. Voor muurkassen hebben wij luxe zonweringen beschikbaar van plissé, zowel handmatig, als elektrisch. Extra stevig is de muurkas ook, doordat een grootdeel van de stevigheid uit de aan te bouwen wand wordt gehaald. Hierdoor heeft u nog meer zekerheid op het gebied van stevigheid.

muurkas_04
Een muurkas of tuinkamer?

Tegenwoordig is het heel populair om de muurkas in te zetten als tuinkamer of serre. Doordat de muurkas een stuk voordeliger is dan een veranda maakt het een heel interessant bouwwerk. De muurkas is ongeveer de helft van de prijs en dit heeft te maken met dat een veranda veel robuuster materiaal gebruikt. Dit is in wezen niet nodig en het slanke profiel van de tuinkassen is evengoed zo stijlvol als een veranda. Wij hebben een aantal mooie sfeerimpressies van muurkassen die gebruikt worden als tuinkamers. Heeft u interesse? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier. Omdat dit steeds populairder is geworden hebben wij diverse aanpassingen beschikbaar voor de muurkas om er meer een tuinkamer van te maken, tevens is om deze reden ook de luxe zonwering (plissé) in ons assortiment gekomen. Hierin hebben wij veel diverse doeksoorten om u een huislijk gevoel te laten creëren.

Diverse vragen over een muurkas:
Het meest belangrijke om te bepalen bij een muurkas is de hoogtemaat. Hoe hoog is de muur waaraan u de muurkas gaat monteren? Is het een vlakke gevel of heeft u te maken met bepaalde uitdagingen voor het plaatsen van uw muurkas? Wij hebben binnen ons assortiment muurkassen met een vaste nokhoogte maar ook een muurkas serie met een flexibele goot, bij dit type muurkas kunnen wij schakelen tussen een bepaald afschot om tot een afwijkende hoogtemaat te komen. In sommige situaties kunnen wij enkel uit met dit type muurkas waarbij de nok flexibel is. Het is goed om hier op voorhand goed naar te kijken, mocht u hulp nodig hebben dan komen wij graag bij u langs op locatie om de maten van uw muurkas op te meten. Naast de maatvoering is de uitstraling van de muurkas belangrijk, ook hierin hebben wij diverse mogelijkheden. Van een standaard muurkas tot maatwerk muurkas. Een hoge of lage muurkas, in kleur of een blanke muurkas. Graag nemen wij deze verschillende opties met u door. U kunt ook een afspraak plannen en de muurkas komen bekijken in onze showroom. Verder zit er tussen onze muurkassen een prijsverschil, dit is afhankelijk van het merk of type muurkas dat u kiest.

Standaard kunnen wij geen muurkas met een uitval van vier meter leveren. De maximale overspanning van onze muurkas is 305 cm. Toch hebben wij mogelijkheden om op maat de uitval van uw muurkas te verlengen. Dit kunnen wij doen d.m.v. een verstevigingskolom, wij zien echter dat deze optie niet vaak gekozen wordt, omdat er dan een versteviging met palen onder u ligger wordt geplaatst. Het komt desonkdanks wel eens voor. De meest gekozen optie is om een muurkas van 305 cm uitval te nemen en een muurkas van bijvoorbeeld 82 cm en deze aan elkaar te schakelen. Hiervoor gebruiken wij vaak een vrijstaande aluminium constructie, waar wij de beide muurkassen tegenaan monteren. Op dit moment krijgt u qua uitstraling een a-symmetrisch dak, dit geeft een leuk speel effect en zorgt er voor dat wij een langere dieptemaat kunnen aanbieden voor uw muurkas. Voor dit type muurkas, gebruiken wij uitsluitend de muurkassen van het merk Janssens. Dit valt hierdoor in een hogere prijsklasse. Tevens kunnen wij ook de wandhoogte hoger maken door middel van een extra kozijn voor uw muurkas wand. In dit geval kunnen wij de goothoogte van uw muurkas variëren van 231 tot 291 cm.

Een muurkas voorbereiden werkt praktisch hetzelfde als het voorbereiden van een tuinkas. De mooiste vorm van voorbereiding is door het aanbrengen van betonbanden. De betonbanden zorgen ervoor dat uw muurkas waterpas en vlak staat. Dit is belangrijk zodat u ten alle tijden een wind- en tochvrije muurkas heeft, dit zorgt ervoor dat u eenvoudig het klimaat binnen de muurkas zelf kunt beïnvloeden. Voor het monteren aan de muur is het belangrijk om te kijken of er eventuele uitdagingen aanwezig zijn voor het monteren van de muurkas. Met uitdagingen bedoelen wij, bijvoorbeeld een regenwaterpijp die in de weg zit of een lamp die verplaatst moet worden. Dit soort zaken kunt het beste op voorhand verleggen, zodat dit geen belemmering geeft tijdens de montage van de muurkas. Een regenwaterpijp kunt u bijvoorbeeld ook op het dak van de muurkas kunnen laten aflopen. Bepaal van te voren ook goed de stevigheid van uw muur, is deze muur stevig genoeg om een muurkas aan te monteren? In sommige gevallen komt het voor dat de muur eerst verstevigd dient te worden voordat wij of u de muurkas kunt monteren. Controleer ook goed van te voren of uw grond vrij is van wortelen en puin. In het geval van dat wij monteren bij u, kan dit leiden tot een meerprijs. Het verwijderen van wortels- en of puin kost veel extra tijd voor onze monteurs.

Veel mensen denken dat een tuinkas in de winter vorstvrij blijft, dit is echter niet het geval. Op het moment dat het buiten vriest, vriest het ook binnen uw muurkas. U kunt dit tegen gaan door middel van bijvoorbeeld noppenfolie. Door noppenfolie op te hangen in uw kas zorgt u voor een extra stuk isolatie en dit kan ervoor zorgen dat de extreme kou buiten de muurkas blijft. Heeft u planten die meer warmte nodig hebben in de winter? Dan kunt u overwegen om een kleine muurkas verwarming in de muurkas aan te brengen, om op deze manier de ruimte extra bij te verwarmen. Het is hoe dan ook belangrijk voor u om van te voren goed te kijken naar de mogelijkheden. Een ander belangrijk detail is dat u in de winter de cilinder van uw automatische raamopener van uw muurkas het beste kunt demonteren en binnen kunt leggen. Deze cilinder, waar de olie in zit, is namelijk ook vorstgevoelig en kan hierdoor kapot gaan.


Interesse in een muurkas?

Vraag een muurkas nu aan en laat u verassen.